thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

nadzienie

  • mus jabłkowy

lukier

  • 1 białko
  • Cukier puder

  • 1 żółtko
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g drożdży świeżych
  • 250 g margaryny miękkiej
  • 25 g cukru
  • 120 g kwaśnej śmietany, 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. * Do naczynia miksujacego wkładamy wszystkie składniki wg podanej kolejności - czas 15s obroty 6 i dalej Ciasto"Ciasto"  1,5 minuty.

    * wykładamy na stolnicę  podsypując mąką, rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty 10 x 10

    * na środek kwadratu dajemy łyżeczkę musu jabłkowego i zawijamy w kopertę

    * układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie smarujemy każdą kopertę roztrzepanym jajkiem

    * wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 15 -17 minut

    * przygotowujemy lukier z białka i cukru pudru . zimne koperty lukrujemy 

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1341:]][[wysiwyg_imageupload:1340:]][[wysiwyg_imageupload:1339:]][[wysiwyg_imageupload:1338:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drożdżowe koperty z nadzieniem jabłkowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?