Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
25
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 21/01/13
Składniki
- 150 g cukru
- 300 g migdałów, blanszowanych
- 30 g wody, różanej
- 20 g koniaku
- 100 g cukru pudru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
- Dodać migdały, rozdrobnić 10s/obr.6.
- Dodać wodę różaną i koniak, wyrobić 6s/obr.6. Z ciasta formować małe kulki (Ø 2 cm) i obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Układać warstwami, przekładając papierem do pieczenia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mniej wody zrobić na niedzielę
Super cukiereczki tylko troche ciut słodkie
Swietne ale albo po blanszoawniu migdaly dobrze wysuszyc , albo dodac mniej wody rozanej ( bo alkohol jest ok ) zeby bylo bardziej zwarte
A gdzie ta wode rozana mozna dostac????
Rewelacja, ale ja zamieniam cukier biały na brązowy i ciut mniej tej wody różanej!!