thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
25 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 21/01/13

Składniki

  • 150 g cukru
  • 300 g migdałów, blanszowanych
  • 30 g wody, różanej
  • 20 g koniaku
  • 100 g cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
    2. Dodać migdały, rozdrobnić 10s/obr.6.
    3. Dodać wodę różaną i koniak, wyrobić 6s/obr.6. Z ciasta formować małe kulki (Ø 2 cm) i obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Układać warstwami, przekładając papierem do pieczenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cukierki migdałowe

Wydrukuj:

Komentarze