thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 15min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

1 opakowanie mrożonego szpinaku [450g]

  • 1,5 czubate łyżki cukru pudru do kremu
  • 200 g śmietany 30-37%
  • 250 g serek mascarpone
  • 1,5 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki krupczatki
  • 250 g oleju
  • 3 jajka cale
  • 250 g cukru
  • 450 g mrożony szpinak
  • 1 granat

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, odsączyć na sitku i resztę wody odcisnąć ręką. Jaja z cukrem ubijamy w naczyniu miksującym 2min/ob4. Jeszcze 3min/ob4 dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i szpinak. Wlewamy do tortownicy 24-26 cm pieczemy w  180 stopniach 1 godz. Po ostygnięciu ciasta odcinamy wierzch i kruszymy do miseczki, odstawiamy. Do czystego naczynia miksującego zakładamy motylek, ubijamy śmietanę 3min/obr4 dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Wykładamy masę kremową na placek szpinakowy posypujemy rozkruszonym ciastem i ozdabiamy owocami granatu[mogą być inne drobne owoce]. Przepyszne

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto ze szpinakiem z mascarpone

Wydrukuj:

Komentarze