Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 07/09/17
zmieniono dnia: 07/09/17
Składniki
Ciasto
- 100 g oleju
- 8 jajek
- 250 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 500 g mąki pszennej tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowane:
założyć motylek, dodać jajka, cukier i cukier waniliowy. Ubijać 5min/obr.4. Następnie dodać pozostałe składniki. Wymieszać delikatnie 1min/obr. 1,5.
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, następnie wylać ciasto i wyłożyć owoce. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temp 180stopni przez 45 min
Porady
Na ciasto używamy owoców sezonowych lub mrożonych. W tym wypadku dodałam śliwek, które posypałam cynamonem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Prosty, fajny przepis. Zrobiłam z połowy składników, zamieniłam cukier na ksylitol i użyłam 1/2 mąki pszennej i 1/3 kasztanowej. wyszło super
a czy można do mufinek, aby było bez krojenia, tylko nie wiadomo czy nie wyschnie za bardzo ciasto ( nie mam blachy i dużego piekarnika tylko mini, ale chleb wychodzi idealny.
Magdalena Sciezynska
ciasto pyszne, szybko sie robi polecam
AnulaW: ja mam blachę 36x23,5 cm
robie takie ciasto od kilku lat tylko z połowy produktów
jakie wymiary blachy ?
Are you sure to delete this comment ?