Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
CIASTO
- 3 żółtka
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 50 g cukru
Beza
- 1 szczypty soli
- 3 białka
- 150 g cukru
Rabarbar
- 750 g rabarbaru pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Za pomocą motylka z białek ubić pianę 5-7mni/obr 3, 1 minute przed końcem dodać cukier. Powstałą mase wylac na ciasto i pieć przez kolejne 10-15 minut
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ależ pyszności! Na pewno to ciasto zagości na stałe w moim menu.
Rewelacja- pychota!!! Polecam
Przepyszny, goście zachwyceni, prosili o przepis . Rabarbar wymieszałam przed wyłożeniem na ciasto z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, a już na cieście posypałam cukrem kryształem i dodałam 1 słoiczek wiśni drylowanych, bez soku oczywiście. Rabarbaru miałam ok 500 g.
Dziękuję bardzo za przepis. Piekłam już drugi raz.
Dla mnie przepychota!!!. Niezwykle szybkie i smaczne ciasto. Owoce dodaję różne, jakie mam.
Pyszne ciasto Dałam mniej rabarbaru, coś ok 200gram. W smaku pycha. Błyskawiczne w wykonaniu
Ciasto bardzo dobre:na ciepło, po godzinie i na drugi dzień. Nic nie zmieniałam, nie dodawałam cukru do rabarbaru. Wg mnie nie ma potrzeby. Będę robić często i nie tylko z rabarbarem.
Przepyszne ciasto, zawsze wychodzi. Polecam!!!!!!
Proste, szybkie w wykonaniu i pyszne! Robiłam w tortownicy 23cm, zostało mi trochę ciasta,wiec posypałam je na wierzch. Do rabarbaru dodalam od siebie łyżkę mąki ziemniaczanej
Świetne ciacho! Polecam