thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 30/05/14
zmieniono dnia: 11/08/17

Składniki

CIASTO

  • 3 żółtka
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • 50 g cukru

Beza

  • 1 szczypty soli
  • 3 białka
  • 150 g cukru

Rabarbar

  • 750 g rabarbaru pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki bułki tartej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Wymieszać wszystkie składniki na ciasto 30s/obr 6, wyłożyć do tortownicy na spód i ok 3 cm na bokach,(wykleić ciastem tortownice) posypać bułką tartą , Rabarbar pokroić na ok 3cm kawałki i wyłożyć na ciasto. Piec 180 stopni, 40-45 minut. Po tym czasie wyciagnąć ciasto z piekarnika

     

  2. Za pomocą motylka z białek ubić pianę 5-7mni/obr 3, 1 minute przed końcem dodać cukier. Powstałą mase wylac na ciasto i pieć przez kolejne 10-15 minut

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze