thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto:
  • • 250 g mąki
  • • 100 g cukru
  • • 125 g margaryny
  • • 3 żółtka
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • szczypta soli
  • Masa bezowa:
  • • 5 białek
  • • 150 g cukru
  • • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • • 400 g porzeczek (malin)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia wsypać mąkę, cukier, dodać margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i sól,  wymieszać – czas 1 min, obr. poz.5

    2. przy pomocy kopystki wyłożyć ciasto na blachę o wymiarach 25x30 cm

    3. piec – czas ok.20 min, temp. 200

    4. do suchego naczynia wlać białka, ubić przy pomocy motylka – czas ok.3 min, obr. poz. 4

    5. dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ubić – czas ok. 1.5 min, obr. poz.4

    6. wyjąć motylek, dodać porzeczki i wymieszać – czas ok.1 min, obr. wsteczne

    7. masę wyłożyć na ciasto

    8. piec – czas ok.20 min, temp.150

     

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z porzeczkami (malinami)

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 7, 2016 at 21:43
    3.0

    Miałam identyczną sytuację. Ciasto upiekło się bardzo ładnie ale piana po dodaniu dodatków, padła. Upiekłam mimo wszystko całość, smakowo ok, wizualnie średnio.

  • lipca 3, 2016 at 15:41
    3.0

    O ile ciasto w smaku jest ok, o tyle wykonanie przepisu nie było już ok... Piana z białek ubiła się wspaniale, jednak po dodaniu cukru i mąki zrobiło się z masy rzadkie nie-wiadomo-co tmrc_emoticons.(

    Albo coś źle zrobiłam (w co wątpię, robiłam wszystko ściśle wg przepisu), albo opis jest niedokładny, albo zacznę wierzyć, że TM nie ogarnia tematu ubijania białek z dodatkami.

  • maja 3, 2016 at 19:51
    5.0

    Ciasto wysmienite. Ja piekłam je dzień po dniu, tak szybko znikało. Spód trochę zawsze namoknie od owoców, ale to nie jest zakalec. Ja dałam porzeczki mrożone.

     

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lipca 6, 2015 at 11:44

    Kto mi powie dlacze3go ten spód ciasta tak jakby namókł tą pianką i zamiast ładny złoty kolor to zrobił sie zgniło brazowy. W smaku bardzo dobre ciasto i faktycznie szybkie, szkoda tylko ze cos mi tam nie wyszlo nie wiem co bo chętnie zrobiłabym go ponownie

  • sierpnia 5, 2014 at 14:35
    5.0

    Robiłam juz z 5 ciast w tym stylu z przepisowni, ale to jest najlepszy przepis, ciasto jest proste do zrobienia, a tak pyszne, że znika w pół godziny ;D

  • marca 30, 2014 at 22:55
    5.0

    Ciacho całej rodzince bardzo smakowało a na dodatek proste i szybkie tmrc_emoticons.-)

  • listopada 8, 2011 at 18:16

    A mi swyszedł taki sobie tmrc_emoticons.~ Ciasto zakalcowane i rodzinie pestki w zębach za bardzo zgrzytały. Synek mnie nawet poprosił żebym już nigdy więcej nie piekła ciasta z malinami tmrc_emoticons.)

    patisoon

  • listopada 8, 2011 at 16:35
    5.0

    Jak dla mnie 5 gwiazdek tmrc_emoticons.) Pycha!!!

    lilly20

  • czerwca 11, 2011 at 23:06
    5.0

    Pychota!!! Również z rabarbarem. Cooking 1

  • listopada 30, 2010 at 15:13

    Jak do tej pory zawsze robiłam to ciasto z porzeczkami lub malinami (w zimie korzystam z mrożonych) tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: