thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
15 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 4 jajka kurze
  • 2 zòltka
  • 300 gramów cukru brązowego
  • 30 gramów naturalnego miodu
  • szczypta soli
  • 300 gramów mąki ryżowej
  • 10 gramów proszku do pieczenia
  • 60 gramów kakao bez cukru
  • 80 gramów oleju z oliwek
  • 6 gruszek, typ Williams

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wlaczyc piekarnik : 180°. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc: jajka, zòltka, cukier, miòd i sòl: 15sek / obr 4. Dodac pozostale skladniki, bez gruszek: 25sek / obr 5. Wyjac, dodac 4 gruszki, pokrojone w duza kostke, wymieszac. Wlozyc do formy, udekorowac pozostalymi gruszkami. Piec ok. 30min.

Porady

Ciasto nadaje sie dla dzieci,ludzi starszych, z nietolerancjami oraz dla tych, ktòrzy dbaja o linie.... i nie tylko... Jest lekkostrawne i zdrowe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z maki ryzowej

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 14, 2016 at 22:33
    5.0

    Bezglutenowe!!! Dziękuję!

  • listopada 24, 2012 at 22:46

    Ciesze sie Grazynko Big Smile Big Smile  Ciasto jest smaczne, choc moze nie takie jak inne ciasta.... wiadomo.... Ale lekkie, zdrowe i nadaje sie dla wszystkich za to Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Nawet "dietujacych" tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 24, 2012 at 22:23
    5.0

    Cooking 7Veroniko piekłam ciasto  już dwa razy jest pyszne i lekkie Cooking 1  Polecam tmrc_emoticons.D Big Smile Love

  • sierpnia 7, 2012 at 20:57
    5.0

    LoveVeroniko dziękuję za potwierdzenie jutro biorę się za mielenie ryżu Big Smile Big Smile i upiekę ciasto na niedzielę Cooking 1 Big Smile

  • sierpnia 7, 2012 at 17:33

    Grazynko, maka ryzowa, to wlasciwie zmielony dobrze ryz, wiec problemu nietmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Poniewaz to jest ciasto dosc nietypowe, na nietolerancje, a nie zwykly murzynek, ciasto nie rosnie az tak, jak zwykletmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)   Uprzedzam Cie o tym od razuBig Smile , ale za to jest bardzo , bardzo lekkostrawnetmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Dla alergikòw, osòb na diecie, no idla wszystkich innych, oczywiscie tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  I nie " ciazy" na zoladku, jak normalne ciastotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Ma ciut inny smak, owszem, ale nie jest zle.... jest troche inne i zdrowszeBig Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 6, 2012 at 21:07
    5.0

      tmrc_emoticons.)  Veroniko napewno wykorzystam ten przepis bo lubimy murzynka z gruszkami Big Smile ,ale mam problem z mąką ryżową tmrc_emoticons.((  Kupię ryż i go zmielę mam nadzieję że ciasto wyrośnie tmrc_emoticons.)