- TM 31
Składniki
Ciasto
- 2 jajka
- 170 g mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- 100 g cukru
- 100 g masła
Masa jabłkowo-śmietanowa
- 6 jabłek, obranych
- 250 g śmietany 30%
- 200 g śmietany kwaśnej 12%
- 40 g cukru
- 1 paczuszka budyniu waniliowego
- 50 g płatków migdałowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180°C
1. Wszystkie składniki ciasta włożyć do"Blokada naczynia miksującego" 1min/obr 4, przełożyć do wysmarowanej tortownicy(26cm).
2. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne włożyć do"Blokada naczynia miksującego" 10sek/obr4, przełożyć na ciasto."Blokada naczynia miksującego" nie myjemy
3. Obie śmietany, cukier i budyń waniliowy( w proszku) włożyć do "Blokada naczynia miksującego" 15sec/obr4, przelać na jabłka."Blokada naczynia miksującego" nie myjemy
4. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180°C 50-60min (w zależności od piekarnika)
Porady
Przepis pochodzi z niemieckiej strony Thermomix.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis super Szybki, łatwy, a co najważniejsze baaardzo dobre ciasto
Sorki, ale szału nie ma
Wspaniale ciasto. Pieklam na termoobiegu i nie siadlo
Ciasto przepyszne, latwe w wykonaniu i szybkie. Kolejnym razem dam jednak mniej cukru zarowno do ciasta jak i pierzynki.
Ciasto bardzo dobre w smaku. Mięciutkie, rozpływa się w ustach. Dałam mniej cukru. Cukier zwykły i kokosowy ( wymieszane), i zamiast śmietany 30 % bo nie miałam - jogurt naturalny + śmietanka słodka 12 %. Taka wersja dietetyczna 🙂, i wyszło super. Polecam. Piekłam ponad godzinę.
ciasto jest przepyszne.POLECAM!! bardzo szybko i bardzo proste do zrobienia. POLECAM!!
Ciasto pyszne,szybko się robi a jeszcze szybciej znika polecam!!!
Daje do wyprobowania. Pewnie jutro sie za nie zabiore
Super pychotka
Ciasto rewelacja, szybko robione i szybko zjedzone. Taka pysznosc w prostocie, idealnie wyszlo mniam
Jaga252
Are you sure to delete this comment ?