thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 2 jajka
  • 170 g mąki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
  • 100 g cukru
  • 100 g masła

Masa jabłkowo-śmietanowa

  • 6 jabłek, obranych
  • 250 g śmietany 30%
  • 200 g śmietany kwaśnej 12%
  • 40 g cukru
  • 1 paczuszka budyniu waniliowego
  • 50 g płatków migdałowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180°C

    1. Wszystkie składniki ciasta włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 1min/obr 4,     przełożyć do wysmarowanej tortownicy(26cm).

     

    2. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 10sek/obr4, przełożyć na ciasto.Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" nie myjemy

     

    3. Obie śmietany, cukier i budyń waniliowy( w proszku) włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 15sec/obr4, przelać na jabłka.Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" nie myjemy

     

    4. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180°C 50-60min (w zależności od piekarnika)

Porady

Przepis pochodzi z niemieckiej strony Thermomix.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z jabłkami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: