thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 11/27/16
zmieniono dnia: 11/28/16

Składniki

Ciasto salceson

  • 5 jajek
  • 200 gramów cukru
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 gramów oleju
  • 3 łyżki kakao
  • 400 gramów jabłek, obrane, wydrążone, pokrojone w kostke
  • 200 gramów orzechów włoskich, posiekanych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzac do 180 stopni.

    1. Jajka i cukier zmiksować 30 sek/obr.6

    2. Dodać pozostałe składniki oprócz jabłek i orzechów, wymieszać 40 sek/obr.6

    3. Dodać jabłka i orzechy, delikatnie wymieszać 30 sek/obr Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 4

    4. Ciasto przelać do formy, piec w temp. 180 stopni około 50 minut albo do suchego patyczka.

Porady

W razie potrzeby troszke dłużej mieszać.

Super smakuje posmarowane Nutellą : )

Polecam.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto salceson

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?