thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
0 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/08/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • Ciasto:
  • 50 dag.mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 3 jajka
  • 20 dag.cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżkiciepłego mleka
  • 1 łyżka sody
  • Krem:
  • 250 g margaryny
  • 500 g.mleka
  • 30 g.mąki ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g cukru
  • 30 dag.orzechów
  • 10 dag.cukru
  • 14 dag.masła
  • 3 łyżki miodu
  • dżem z czarnej porzeczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Do naczynia włożyc wszystkie składniki na ciasto i wyrabiac 2-3 min.obrCiasto"Ciasto" .Ciasto podzielic na 3 częsci , 2 cześci upiec pojedyńczo  w nagrzanym piekarniku 180* C ok. 20 min , zapiec na złoty kolor.Posiekane orzechy , masło , cukier i miód smażyc na patelni, na małym ogniu wyłożyc na trzecią częśc nie upieczonego placka i zapiec na złoty kolor.

    Krem:

    Z podanych skladników gotujemy budyń ok.5 min 100*C obr.poz.2 (motylek). Po wystudzeniu ucieramy z kostką margaryny na puszystą masę 

    Kolejnosc placka:

    Spód bez orzechów-krem-dzem z czarnej porzeczki-spód bez orzechów-krem-dżem-spód z orzechami

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto miodowo-orzechowe Ulki

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 22, 2018 at 08:49
    5.0

    ciasto bardzo bardzo dobre,co do kremu wolę inny.

  • kwietnia 15, 2017 at 18:57

    Mysle, ze warto byloby zmienic w przepisie wszystkie dag na gramy (TM odwaza gr). Rowniez warto byloby napisac jak rozprowadzic ciasto na forme, bo graniczy to niemal z cudem. Ciasto jednakze pyszne.

  • listopada 11, 2016 at 20:15
    5.0

    Też chciałabym wiedzieć jak utrzeć margarynę bo jeszcze tego w TM nie robiłam. Z motylkiem czy bez? Jakie obroty?

    Ciasta już mam upieczone, budyń ugotowany, do jutra sobie spokojnie wystygnie i jutro ucieranie i przekładanie. Zapowiada się bombowo tmrc_emoticons.) Big SmileLoveCool

  • grudnia 30, 2011 at 12:19

    PYCHA!!! PYCHA!!! Wygląda i samkuje wspaniale, gorąco polecam tmrc_emoticons.D

    Tynka

  • grudnia 28, 2011 at 11:01
    5.0

    Big Smile Ciasto pyyyyyszne, palce lizać! Wygląd też rewelacja! Wysokie, przekładane, lepsze w smaku niz tort! Jedyny minus, ze zle sie naklada na blaszke, bo jest klejące, ale nie dodawajcie mąki, bo tak ma być! WARTO je upiec. DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS!

  • października 12, 2011 at 12:56

    Rozumiem, że margarynę można utrzeć też w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" ? Jakie parametry?

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: