thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
8 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 250 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
  • 250 g cukru
  • skórka, z 1 organicznej cytryny, tylko żółta część
  • 4 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego wsypać migdały, rozdrobnić 15 s/obr. 5,przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10, przełożyć 3 łyżeczki do innego naczynia.
    4. Dodać skórkę z cytryny, rozdrobnić 15 s/obr. 10.
    5. Dodać jajka, wymieszać 2min/obr.4.
    6. Dodać migdały, wymieszać 5s/obr.3. Masę wlać do wysmarowanej masłem silikonowej formy do ciasta (Ø24 cm), piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 25-35 minut. Przed przełożeniem na półmisek pozostawić w formie do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Wierzchu posypać trzema łyżeczkami cukru pudru.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto migdałowe z Santiago

Wydrukuj:

Komentarze