thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • 80 g cukru
  • Krem serowy:
  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • Ciasto:
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 300 g twarogu
  • 20 g soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min. Krem serowy :
    6. Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
    7. Dodać twaróg i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    8. Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: