Składniki
pozostałe
- owoce, wg uznania
- Cukier puder, wg uznania
CIASTO
- 400 g mąki
- 180 g cukru
- 1 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 180 g oleju słonecznikowego
- 160/180 g jogurtu naturalnego, (mały jogurt)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyc wszystkie składniki (z wyjątkiem truskawek i cukru pudru) Następnie wymieszać obr.2/2 min"Obroty wsteczne" .(aby masa była idelana można dodatkowo użyć kopystki) Masa powinna być jednolita. Ciasto wylać na okrągłą formę (20cm) i udekorowac truskawkami lub innymi sezonowymi owocami. Piec ok 40-45 min, temperatura 180 stopni, Po upieczeniu posypać cukrem pudrem, smacznego ")
CIASTO
Porady
[[wysiwyg_imageupload:2170:]]Ciasto należy wymieszać koniecznie z funkcją "Obroty wsteczne"
Można użyć różnych owoców np. jagód
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto w srodku surowe i nie wazne jak dlugo sie go piecze
Przepis na ciasto jogurtowe sprawdzony dodałam odrobinę sody i 180 g jogurtu naturalnego piekłam 30 minut 180 stopni na termoobiegu. Na wierzch posypałam mrożoną borówką.
👍Wyszedł zakalec, ciasto zbite, po godzinie stwardniałe jak kamień nie polecam.
Wyszło dość gęste i po upieczeniu jest dość mokre ale bez zakalca. Dodałam mrożone maliny i odrobine aromatu cytrynowego. Ogólnie bardzo smaczne
Bardzo smaczne. Zrobiłam z mrożonymi malinami. Wyszło super.
Bardzo smaczne. Zrobiłam z mrożonymi malinami. Wyszło super.
Bardzo smaczne. Zrobiłam z mrożonymi malinami. Wyszło super.
Ciasto wyszło bardzo gęste
mieszałam "Ciasto" ...
Zobaczymy co wyjdzie
Jupi! Wyszło! A mi prawie żadne nie wyrasta Zamiast cukru dodałam ksylotol w takiej samej proporcji (1:1). Dziękuję za ten przepis