thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 27/01/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 175 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 200 gmiękkiego masła
  • 175 g cukru
  • 1 łyżka świeżo startego obranego imbiru
  • 3 jajka
  • 400 g gruszek, (3 sztuki) bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1 łyżka brązowego cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    • Formę  o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    • do naczynia dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, 175 g masła w kawałkach, cukier, imbir oraz jajka. ucierać 2 min obr 4.
    • Ciasto przełożyć do formy. Ułożyć plasterki gruszek, tak aby zachodziły na siebie. Posypać brązowym cukrem i wiórkami pozostałego masła. Piec na złoty kolor przez 35 - 40 minut. 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto gruszkowo - imbirowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 5, 2011 at 10:02

    Witam. Nie wiem dlaczego, ale mnie gruszki wpadły do środka i efekt nie był taki jak na zdjęciu.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"