thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • Kruszonka:
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 170 g mąki pszennej
  • Ciasto:
  • 170 g mleka
  • 170 g margaryny, do pieczenia
  • 170 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 3 jajka
  • 60 g drożdży
  • 700 g mąki, tortowej
  • 2 łyżki oleju, słonecznikowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Kruszonka:
      Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
      Ciasto:
    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i drożdże, wymieszać 2 min/50ºC/obr. 4.
    3. Dodać mąkę i olej, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .
    4. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia (25x35 cm), posypać kruszonką. Wstawić do zimnego piekarnika.
    5. Piec: 30 min/100ºC, następnie 25 min/160ºC.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: