thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
22 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatułowej
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2-3 łyżki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 50 g Migdałów
  • 250 g mąki orkiszowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć migdały i zmielić je 10s/obr.6.

    2. Włożyć pozostałe składniki i wyrobić ciasto 2 min/Ciasto"Ciasto"

    3. Ciasto uformować w wałek i kroić na plastry o grubości 5mm.

    4. Piec 5-8 minut w temperaturze 230 stopni.

Porady

Masło można zastąpić margaryną lub naturalnym serkiem homogenizowanym. Musi to być coś co pozwoli dobrze połączyć masę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka orkiszowe

Wydrukuj:

Komentarze