thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 2 łyżki mąki pszennej 450
  • 2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 5 jajek
  • 1000 g sera na sernik
  • 350-400 g pierników w czekoladzie
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • polewa czekoladowa lub lukier
  • posypka cukrowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierniki.

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dajemy jajka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy 3 minuty/obroty 3.

    3. Dodajemy ser i pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty/obroty 2.

    4. Masę serową wylewamy delikatnie na pierniki.

    5. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.

    6. Po ostygnięciu sernik polewamy polewą czekoladową lub odrobiną lukru i dekorujemy posypką cukrową.

Porady

Bardzo ważne jest by po dodaniu sera miksować na bardzo wolnych obrotach. W przeciwnym razie ciasto napowietrzy się i potem opadnie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik piernikowy

Wydrukuj:

Komentarze