thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

kruszonka

  • 100 g cukru
  • 100 g masła
  • 130 g mąki totowej

ciasto

  • 0,5 łyżeczki soli drobnej
  • 50 g oleju
  • 1 cukier wanilinowy
  • 500 g mąki

zaczyn na buchte drożdżową

  • 70 g drożdży świeżych
  • 100 g mąki
  • 150 g cukru
  • 3 żółtka
  • 1 jajko całe
  • 350 g mleka 3,2%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przgotuj zaczyn : wszystkie składniki włóż do thermomixa i wyrabiać 2 min.tem.37st.obr.4-5,

    następnie dołóż włóż do naczynia pozostałe składniki na ciasto i wyrabiaj 10sek.obr. 6 nast. 3min obr. interwał.pozostaw ciasto w naczyniu na ok. 10 mni niech podrosnie , wyłóż blaszkę papierem do pieczenia nast. wyłóż ciasto na blaszkę ,do naczynia włóż składniki na kruszonkę i wykonaj czas ok 5 sek obr.4-5.

    kruszonkę wysyp na ciasto i włóż do  zimnego piekarnika nast. tem. 180st czas pieczenia ok. 25 min

Porady

ważne ,żeby ciasto wykonać z sercem , aby rosło 3 razy

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Buchta z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze