Składniki
- 250 g masła, miękkiego
- 8 g proszku do pieczenia
- 3 łyżki likieru ajerkoniaku, lub innego likieru np. migdałowego
- 250 g mąki
- 1 cukier wanilinowy
- 250 g cukru pudru
- 4 jajka
- 1 czekolada gorzka, pokrojona na małe kawałki
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć jajka i wymieszać obr.poz.4 czas 20 sek. Przy włączonym naczyniu na obr.3 włozyć miękkie masło, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i ajerkoniak. Wszystko razem zmiksować aż masa sie połączy, na koniec zwiększyć na parę sekund obroty do 4-5. Na koniec włozyć posiekaną czekolade i wymieszać za pomocą kopystki albo na obrotach 1.
Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i piec w temperaturze 175 stopni przez 60 minut.
Po przestudzeniu ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
pyszna babka - piekę ją od lat kiedy jeszcze nie miałam TM a tu znalazłam wersję na Tm