thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
24 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

OWOCE

KRUSZONKA

  • 140 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru

CIASTO

  • 1 MARGARYNA 250G, MIĘKKA - WARTO WYJĄC Z LODÓWKI NA JAKIŚ CZAS PRZED PRZYGOTOWANIEM CIASTA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 240 g mąki, OK 2 SZKLANKI
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 190 g cukru, NIEPEŁNA 1 SZKLANKA

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO POD OWOCE
  1. MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM(2 MIN/OBR 4)DODAJEMY JAJKA   (30 S/OBR4)ZDEJMUJEMY ZE ŚCIANEK I DODAJEMY PROSZEK DO PIECZENIA WRAZ Z MĄKĄ - MIESZAMY (30S/OBR4). WŁĄCZAMY PIEKARNIK W CELU NAGRZANIA.NAKŁADAMY CIASTO NA BLACHĘ (DUŻA BLACHA - CIENKA WARSTWA. PRZY MNIEJSZEJ BLASZE NALEŻY PRZEDŁUŻYC CZAS PIECZENIA).UKŁADAMY OWOCE. MOGĄ TO BYC KAWAŁKI JABŁEK, JAGODY, POŁÓWKI TRUSKAWEK, CZY ŚLIWEK. MOŻNA RÓWNIEŻ POŁOŻYC MROŻONE OWOCE.

  2. KRUSZONKA
  3. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WEDŁUG PODANEJ KOLEJNOŚCI UMIESZCZAMY W NACZYNIU MIKSUJĄCYM  (MASŁO LEPIEJ TWARDE, TUŻ PO WYJĘCIU Z LODÓWKI KROIMY NA KAWAŁKI) - 10S/OBR6 PO TYM CZASIE PROPONUJĘ WYKONAC KILKA OBROTÓW W POZYCJI 1 (DZIĘKI TEMU UZYSKAMY WIĘKSZE KAWAŁKI KRUSZONKI).CIASTO POSYPUJEMY KRUSZONKĄ I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA

Porady

PIECZEMY W TEMPERATURZE 160 STOPNI, TERMOOBIEG, CZAS OK 30MIN.

JA PRZYGOTOWAŁAM POŁOWĘ CIASTA Z JABŁKAMI I POŁOWĘ Z TRUSKAWKAMI. OCZYWIŚCIE JABŁKA POSYPAŁAM CYNAMONEM.POLACAM WYPRÓBOWAC TEN PRZEPIS, PONIEWAŻ WŚRÓD WIELU WYPIEKÓW Z OWOCAMI ŻADEN TAK SZYBKO NIE ZNIKAŁ Z TALERZY tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BŁYSKAWICZNE CIASTO Z OWOCAMI

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 15, 2024 at 14:35

    Ciasto jest rewelacyjne . Wszystkim bardzo smakowało . 🥰

  • czerwca 23, 2023 at 17:30
    4.0

    Ciasto bardzo dobre , wszyscy chcieli dokładkę i jeszcze do domu zabrać Big Smile Dałam 4 jajka ,a między truskawkami położyłam trochę mrożonych malin. Kruszonki było za mało ale i blaszka pewnie większa ( 29×33 cm) miało być 5 gwiazdek ale niestety wyszły tylko 4 a zmienić już nic nie można, a szkoda.
    Bardzo dziękuję za super przepis Smile

  • marca 13, 2022 at 14:53

    U mnie zakalec🤔

  • czerwca 29, 2021 at 13:47
    5.0

    Ciasto rewelacja ! Piekę juz drugi raz , a ze jestem beztalenciem cukierniczym - szok ze takie pyszne i dobre mi wyszło - zasługa przepisu ! Pięknie dziękuje tmrc_emoticons.)

  • lipca 11, 2020 at 18:56
    5.0

    Mieszanie"Mieszanie"

  • maja 3, 2020 at 18:40
    5.0

    Bardzo dobre i szybkie ciasto. Wilgotne, jeszcze na drugi dzień po upieczeniu. Zrobiłam z borówkami- pycha 😁
    Składniki ciasta na moją blaszkę 25x26,5 odpowiednie, jedynie kruszonki zarobiłam mniej i cukru dałam 105g.
    Ciasto jest gęste, miałam wrażenie że rozkładam krem na blaszce.
    Kruszonka z przepisu zrobiona przed włożeniem ciasta do piekarnika była ciapowata, następnym razem kruszonkę zrobię na początku i włożę do lodówki.
    Piekłam 50 minut w temperaturze 150°C termoobieg.Ciasto"Ciasto"
    Dziękuję za przepis.
    Polecam 🙂

  • września 11, 2019 at 16:28

    Rewelacja! Pyszne ciasto, piekłam w 180 °C góra-dół.

  • października 7, 2018 at 11:27
    5.0

    Wczoraj upiekłam ze śliwkami. Łatwe, szybkie i bardzo smaczne ciasto! Piekłam 1h w 180 stopniach.

  • października 2, 2018 at 19:01
    5.0

    Po raz n-ty upiekłam to ciasto, tym razem ze śliwkami. Pyyyycha! Moje modyfikacje: jajka 3 średnie lub 4 małe. Zamiast margaryny użyłam masło extra. Ciasto jest dosyć zwarte, trzeba rozprowadzić łopatką przed położeniem owoców ale rośnie pięknieSmile. Czas pieczenia 1h15minut termoobieg i grzałki góra i dół

  • sierpnia 4, 2018 at 17:12
    5.0

    Dzień Dobry!
    Przepyszne ciasto! Wprawdzie moje piekło się prawie godzinę a nie 30 minut ale warto było poczekać tmrc_emoticons.) Może dlatego, że włożyłam dużo borówek?
    W każdym razie wyszło, nie ma zakalca i jest przepyszne!

Are you sure to delete this comment ?