- TM 31
Składniki
- 3 łyżeczki papryka ostra
- 3 łyżeczki papryka słodka
- 20 g olej
- 4 kulki ziele angielskie
- 330 g papryka czerwona, surowa, pokrojona w mniejsze kawałki
- 150 g cebula, w połówkach
- 250 g pomidory z puszki
- 4 filety ryba Mintaj, opcjonalnie Grenadier lub Dorsz
- 300 g ryż, trzy torebki
- 500 g woda zwykła
- 250 g Szprot wędzony, oczyszczony
- 5 łyżeczki przecier pomidorowy
- pieprz, do smaku
- sól, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do włożyć szproty zmielić
5s/5obr.
przełożyć do innego naczynia
Do wlać wodę, do koszyczka włożyć ryż.
Na przystawcę Varoma ułożyć filety.
25min/VAROMA/1obr.
Zdjąć przystawkę Varoma, wyjąć koszyczek, wylać wodę
Do włożyć paprykę, cebulę, pomidory, ziele angielskie
5s/5obr
wlać olej, dodać przecier pomidorowy, przyprawa papryka słodka i ostra, pieprz, sól
na pokrywce położyć pusty koszyczek
20min/VAROMA/1obr.
Sos przelać do miski, dodać wszystkie składniki, wymieszać kopystką.
Smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jak dla mnie to zbyt dużo ryżu A smak daleki od PRL
co znaczy oczyszczony szprot ?
do oryginału brak mu kurkumy
PYTANIE. Czy szproty mielić w całości ?
wyśmienity przepis
pycha !
Pyszny paprykarz. Dzisiaj zrobiłam. Polecam !
Are you sure to delete this comment ?