Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 25/04/13
zmieniono dnia: 29/05/15
Składniki
kiełbasa drobiowa
- 1 łyżeczki pieprzu mielonego
- 1 łyżki soli
- 3 łyżki masła, miękkie
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 pęczka natki pietruszki zielonej
- 3 jajka cale
- 750 g piersi kurczaka, świeza
- 1 łyżeczki ostrej papryki
- 80 g watróbki drobiowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do suchego naczynia miksującego wrzucić natkę pietruszki - 3 s. , Obr .9 natkę przełożyć do miski
- 2. Do naczynia miksującego wlać 3 białka ,założyć motylek –ubijać 3 min. ,Obr. 4 –przełożyć do miski
- 3. Pierś z kurczaka pokroić na grubą kostkę, podzielić na 3 porcje
- 4. wkładać po 1 porcji do naczynia miksującego – zmielić 4 s., Obr. 7- przełożyć do miski
- 5. Do naczynia miksującego włożyć wątróbkę – zmielić 3 s., Obr. 3
- 6. Następnie włożyć wszystkie składniki do naczynia miksującego -wyrabiać 2 min./ "Ciasto" / ,
- 7. Masę podzielić na 4 porcje –każdą porcję położyć na papier i uformować 4 kiełbaski –zawinąć w papier.
- 8. Do naczynia miksującego wlać ½ l wody ,kiełbaski ułożyć na 2 poziomach przystawki varoma ,ustawić czas 40 min. Obr .,1 ,temp .,varoma.
Wykonanie:
Porady
Mozna podawać na zimno jako delikatną wędlinę lub na gorąco z ryżem i ulubionym sosem.Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
"Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego."
Kiełbasa na słodko? Hmm... to trochę dziwne... zwłaszcza z tą wątróbką ;o) Nie wiem czy zaryzykowałabym takie połączenie ;o)
;o)
Kiełbasa z wątróbką? Aż 80 g? Coś mi się wydaje, że to rzeczywiście miał byc pasztet albo pasztetowa?
Tu podsyłam link do kiełbasy drobiowej - przepisu z przepisowni. Zgoła inne składniki i bardziej przypominające smak kiełbasy. Może jestem w błędzie, ale warto porównac.
http://www.przepisownia.pl/przepisy/kie%C5%82basa-drobiowa-na-varomie/452474
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Przepraszam ale ja z podobnego przepisu zrobiłam pasztet :O Pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?