Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 03/12/11
zmieniono dnia: 30/11/15
Składniki
- sól,pieprz, do smaku
- 80 g masła
- 1 cebulka dymka
- 3 MT wody
- 400 g kapusty kiszonej, raz wypłukanej
- 200 g kapusty
- 150 g grzybów suszonych, namoczonych wcześniej
- 4 ziarna angielski
- 2 małe liście laurowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć kapustę rozdrobnić 3 s , obr.4 przełożyć do inego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć 1 cebulkę rozdrobnić 3s obr.4 dodać masło i dusić1min. ,100 stopni C, obr.2
Dodać kapustę kiszoną i zmiksować 3s ,obr.5.Dodać grzyby ,przyprawy ,kapustę białą wcześniej rozdrobnioną, 3 MT wody i gotowac 20min ,100stopni C,obr.2.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Kapusty się nie płucze.
NIGDY.
gotowałam 40 min bo wydawała mi się troche twarda, dałam 30g grzybów suszonów, szczupte kurkumy, masło klarowane i jest rewelacyjna
Właśnie zabieram się za gotowanie kapusty (przepis bardzo smakowity) , ale mam pytanie - czy grzybów ma być 150g , czy 15g.?Wydaje mi się , że 150g to bardzo dużo, ale może ta ilość decyduje o smaku kapusty?
Przepyszna
Dla mnie jedna z lepszych kapust jakie jadłam-robie ją co roku i nie tylko na świeta
Właśnie robię tą kapustkę ale 20 min gotowania to stanowczo za mało moim zdaniem - kapusta bardzo twarda była po tym czasie. Teraz dodałam jeszcze 20 min - zobaczymy jaka będzie...
Nastąpiła mała pomyłka,zamiast cebulki dymki dodajemy białą cebulę średnią.