thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Surówka

  • 1000 g czerwonej kapusty
  • 150 g jabłek, kwaśnych
  • 150 g czerwonej cebuli
  • 2 płaskie łyżki octu 10%
  • 1 łyżeczki soli drobnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 0,1 płaskich łyżek pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1. Ćwiartki jabłka i obraną cebulę rozdrobnić 5 sek./obr.5. Przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem.

     

  3. 2. Ćwiartki kapusty bez głąba włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić 6 sek./obr. 5.

  4. 3. Wlać do naczynia miksującego 1000 ml wody i ocet, gotować 17 min./100 st. C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

  5. 4. Do naczynia miksującego z kapustą włożyć koszyczek i odcedzić całą wodę. Do gorącej kapusty dodać jabłka z cebulą oraz przyprawy. Wymieszać 15 sek./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.3.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty

Wydrukuj:

Komentarze