- TM 31
Składniki
Surówka
- 1000 g czerwonej kapusty
- 150 g jabłek, kwaśnych
- 150 g czerwonej cebuli
- 2 płaskie łyżki octu 10%
- 1 łyżeczki soli drobnej
- 2 łyżeczki cukru
- 0,1 płaskich łyżek pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1. Ćwiartki jabłka i obraną cebulę rozdrobnić 5 sek./obr.5. Przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem.
2. Ćwiartki kapusty bez głąba włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić 6 sek./obr. 5.
3. Wlać do naczynia miksującego 1000 ml wody i ocet, gotować 17 min./100 st. C/"Obroty wsteczne" /obr.1
4. Do naczynia miksującego z kapustą włożyć koszyczek i odcedzić całą wodę. Do gorącej kapusty dodać jabłka z cebulą oraz przyprawy. Wymieszać 15 sek./"Obroty wsteczne" /obr.3.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobra surówka. Jest średnio miekka co jest jej zaletą.
Mnie 1kg kapusty do TM31 się na raz nie zmieścił. Zablokowało mi noże Lepiej rozłożyć to na 2 tury. Całość wychodzi dość sucha jak dla mnie, więc warto pod koniec dodać też trochę jakiegoś tłuszczu lub majonezu.
Ja rownież mam pytanie ,po co do surówki gotować kapustę 17 min . Czy ona jest wtedy aldente czy ugotowana?
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Telimeno lubię modrą kapustę, przepis mnie zainteresował,ale mam pytanie w jakim celu przelewasz wrzątkiem jabłka?? ja przelewam posiekaną kapustę, aby pozbyć się goryczki Pozdrawiam autorkę pierwszego przepisu