thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 10/04/13
zmieniono dnia: 10/04/13

Składniki

Śledzie

  • 500 g śledzi zielonych
  • 3 cebule
  • 4 liście laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 100 g octu
  • 200 g wody
  • 100 g oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 słoiki małego koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Śledzie
  1.  Śledzie pokroić, cebule pokroić w krążki. Śledzie, cebule, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz na przemian poukładać warstwami w koszyczku.

  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, oliwę, ocet, cukier, sól, koncentrat. Ustawić 20min/VAROMA/obr. 1. W razie potrzeby gotować dłużej.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Śledzie zielone w zalewie

Wydrukuj:

Komentarze