thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/01/13
zmieniono dnia: 14/01/13

Składniki

roladę

  • 500 g żółtego sera pokrojonego w kawałki
  • 120 g orzechów włoskich
  • 50 g żurawiny suszonej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 40 g zalewy z suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego kolorowego pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    rolady
    1. rozgrzać piekarnik do temp. 120*C

    2. ser włożyć do naczynia i rozdrobnić 10 sek / obr. 5

    3. rozłożyć na papierze pergaminowym i wstawić do piekarnika na 15-20 min

    1. orzechy uprażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypaliły; przesypać do miseczki, dodać zalewę z pomidorów lub oliwę z oliwek, tymianek i pieprz; wymieszać

    1. perganim z roztopionym serem wyjąć z piekarnika, posypać orzechami i żurawiną, chwilę odczekać aż ostygnie

    1. pomagając sobie papierem zwinąć całość jeszcze ciepłą w roladę; zwijając dociskamy, żeby nie było w niej dziurek

    1. gotową roladę zawinąć ściśle w pergamin (ten od pieczenia) i włożyć na 2-3 godz. do lodówki

Porady

Po wyjęciu z lodówki pokroić ostrym nożem na plastry. PYCHA!


[[wysiwyg_imageupload:304:]]


Do części rolady zamiast żurawiny dodałam prażoną cebulkę a następnym razem spróbuję dodać suszone pomidory z zalewy pokrojone na paseczki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serowa rolada na przekąskę

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 21, 2017 at 13:46
    5.0

    ciekawe

  • lipca 31, 2014 at 08:18

    Cieszę się Olga, że twoi goście kolejny raz byli zadowoleni  tmrc_emoticons.;) Ten sposób podania sera na przekąskę jest naszym ulubionym. Pozdrawiam, Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 29, 2014 at 09:50
    5.0

    dodaję do wypróbowania  Big Smile

  • lipca 28, 2014 at 22:12

    Elu rolada wyszła fantastyczna , gościom jako przekąska bardzooooooo smakowała.

    dziękuję , za kolejne trafne podpowiedzi przekąskowetmrc_emoticons.)

  • stycznia 13, 2013 at 22:14
    5.0

    Elu w moim nadzieniu są :2-3 serki topione,3-4 jajka na twardo,1/2 kostki masła,pęczek zielonej pietruszki,30dag pieczarek przesmażonych na patelni. Muszę poczytać, pomyśleć i przerobić wykonanie na TM tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love

  • stycznia 13, 2013 at 18:41

    Veroniko żurawinę dodałam suszoną (zaraz uzupełnię w przepisie)  tmrc_emoticons.)  Z taką świeżą chyba by nie wyszło  tmrc_emoticons.D  Spróbuj i napisz jak Ci smakowało  Big Smile   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • stycznia 13, 2013 at 18:31

    Grażynko, to podaj z tym nadzieniem, które masz w zapiskach jako wariant i będzie nowy przepis tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • stycznia 13, 2013 at 15:17
    5.0

    Cooking 4Elu dziękuję za przypomnienie przepisu na pyszną roladę serową tmrc_emoticons.D Big Smile odszukałam swój stary (dawno robiłam i ręcznie bez TM) przepis ,który jest bardzo pracochłonny :O  moje nadzienie jest inne,ale spróbuję wg Twojego przepisu tmrc_emoticons.D Big Smile Love  jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Cooking 10

  • stycznia 13, 2013 at 00:28
    5.0

    Rolada serowa !!!! Party Party  Pycha Big Smile  Jak tylko zaczelam czytac skladniki, zajarzylam o co chodzi Big Smile Big Smile  Pyszna Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p W piekarniku, jak Ty, na pergaminie, tez robilam, ale z zurawina i orzechami razem, szczerze mòwiac, nie . Musze koniecznie spròbowac Big Smile Big Smile  Fajne polaczenie tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  I z cebulka, owszem, owszem. Mysle, ze z suszonymi pomidorami bedzie super tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)  Ja tak lubie pomidory tmrc_emoticons.p  Latem wole swieze, ale zima zdecydowanie suszone, bo te swieze to chemia zima ... Wypròbuje, jak tylko zdobede zurawine Big Smile  Suszona moze byc ? Bo tylko taka dostane, ewentualnie tmrc_emoticons.)  Buzka Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?