Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

omlet

  • 1 opakowania szpinak mrożony
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 20 gramów masła
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • przyprawy do ryb, sól, pieprz, estragon, kolendra,itp

masa serowa

  • 400 gramów twarogu, typ w zależności od upodobań
  • 50-80 gramów jogurtu lub śmietany, ilość zależy od typu sera
  • 4-5 ząbków czosnku
  • przyprawy do ryb, sól, biały pieprz

  • 100-150 gramów łososia wędzonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    • - czosnek rozdrobnić - czas 8s / obr. 7, przełożyć połowę do miseczki
    • - do pozostałej części dodać ser, jogurt, przyprawy (sól, biały pieprz) - czas 25 s/ obr.7, przełożyć    do miseczki, umyć naczynie
    • - szpinak rozdrobnić - czas 15 s/ obr  9
    • - dodać masło - czas 20 min. tem. 90stC, obr.2; szpinak wystudzić
    • - do zimnego szpinaku dodać żółtko, mąkę, przyprawy, wymieszać - czas 10 s/ obr 4, masę przełożyć do miseczki, naczynie umyć
    • - ubić pianę z białek - czas 4 min/obr. 3
    • - do ubitej piany dodawać masę szpinakową - obr 3


    • - przygotowaną masę szpinakową wylać na przygotowaną wcześniej kwadratową płaską blachę (wyposażenie piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić, piec 15 min, tem. 180 stC
    • - placek wystudzić, przełożyć na blat lub dużą deskę (papier do pieczenia na górze), delikatnie ściągnąć papier i  przekroić  na pół
    • - na jednym z dłuższych brzegów wyłożyć ser , tak aby powstał pasek szerokości ok. 5 cm, na pasku serowym położyć łososia pociętego w wąskie paski i  delikatnie wcisnąć w ser, następnie zwinąć w roladę

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SUSHI PO POLSKU

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 16, 2012 at 10:56
    5.0

    Elu dziękuję za zdjęcia Love półmisek wygląga przepięknie tmrc_emoticons.D Big Smile  można zaskoczyć gości taką potrawą tmrc_emoticons.;)  dziewczyny dziękuję Wam za przepisy i komentarze  tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile   Super ! Love

  • listopada 16, 2012 at 01:35

    Robię bardzo podobne danie ale w moim notatniku to "Rolada szpinakowa"  tmrc_emoticons.)  Zamiast kawałków łososia robię masę serowo-łososiową a dodatkowo w środku układam rząd oliwek tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:127:]]                   [[wysiwyg_imageupload:128:]]

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • listopada 15, 2012 at 16:29
    5.0

     Sushi po polsku ciekawa nazwa potrawy tmrc_emoticons.)  lubię takie połączenia składników ,przepis dodany do wypróbowania. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)  Szkoda że nie ma zdęcia tmrc_emoticons.(

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: