- TM 31
Składniki
- 6 filetów śledzi marynowanych w occie
- 1 cebula(ok 80g)
- 1-2 buraki ugotowane pokrojone na kawałki
- 2-3 szt marchewki ugotowanej pokrojonej na kawałki
- 2 jajka ugotane na twardo
sos majonezowy
- 1/2 szklanki majonezu
- 4 łyżki śmietany 18% gęstej
- 1 łyżeczki soku z cytryny
- 0 pieprz czarny
- cukier puder
- sòl gruba
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1).Jajka ugotować i pozostawić do ostygniecia.
2) Do naczynia miksującego wlać 650g wody. W naczyniu umiescić koszyczek z pokrojonymi na kawałki warzywami (marchew i buraki). Ustawić czas 25-30 min, temp. Varoma, obr. poz.1. Po ugotowaniu warzywa odstawić do ostygnięcia. Umyć i osuszyć naczynie miksujące.
5) Przygotować sos. Majonez połączyć ze śmietaną,wzmocnić smak sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem.
6) Do naczynia miksującego wrzucić cebulę, zmikować, czas. 3-4s obr. poz 5. Przełożyć do innego naczynia.
7) Śledzie obrać ze skórki i zmiksować, czas 2-3 s. obroty poz. 3-4 (tak aby powstały cząstki). Cząstki śledzi ułożyć gęsto na dnie półmiska, posypać cebulą i pieprzem. Skropić lekko sosem majonezowym.
Wierzch posypać warstwą marchewki startej na tarce z dużymi oczkami. Lekko posolić i obficie skropić sosem majonezowym. Następnie przykryć warstwą buraczków startych na tarce z dużymi oczkami. Znowu lekko posolić i obficie skropić sosem majonezowym.
9) Ugotowane jajka wrzucić do naczynia miksującego i zmiksować czas. 2-3 s obr. poz..2-3. Całą powierzchnie dania przykryć warstwą jajek.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze