thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Beszamel

  • 50 g masła
  • 20 g mąki
  • 250 g mleka

ryba

  • 300 g ryby (np. dorsz), filet
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 60 g masła
  • 3 łyżki pietruszki, posiekana
  • sół, pieprz
  • 4 łyżek bułki tartej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Rybne muszelki Św. Jakuba
  1. 1. Włożyć cebulę i czosnek do naczynia, posiekać 3s/ obr. 5

    2. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1,Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Wyłożyć cebulę i czosnek do innego naczynia

    3. Przygotować sos beszamel : Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  włożyć wszystkie skałdniki na sos. Gotować 6 min/100' C/obr.4

    4. Do sosu beszamel dodać cebulę, rybę pokrojoną na duże kawałki, natkę pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać 20 s/ obr. 1/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

    5. Przełożyć zawartość do muszelek Św. Jakuba (lub innych małych naczyń żaroodpornych). Posypać bułką tartą i położyć na wierzchu mały kawałek masła.

    6. Zapiekać 30 min, 200 'C 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rybne muszelki Św. Jakuba

Wydrukuj:

Komentarze