
- TM 31
Składniki
- 500 gramów zòltego sera (salami, gouda)
- 50 gramów suszonych grzybów
- 1000 gramów wody
- 1 cebula
- 1 ząbki czosnku
- 35 gramów oleju z oliwek
- sòl, pieprz, majeranek, pietruszka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Grzyby namoczyc w wodzie przez 30min. Wlozyc do
"Blokada naczynia miksującego" , dodac troche wody (2 szklanki), : 10min / 100° / obr 1. Wyjac. Naczynie osuszyc. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule (pokrojona na 4 czesci), czosnek, pietruszke (natka- umyta i wysuszona): 5sek / obr 5. Dodac odcisniete grzyby: 1sek / obr 6. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1.Wyjac, doprawic. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlac 1000g wody, na Varomie polozyc papier kuchenny, na nim ser, pokrojony na male kawalki: 40-45min / Varoma / obr 1. Wyjac ser, rozwalkowac, rozprowadzic na nim farsz grzybowy, zwinac w rulon, zostawic do calkowitego wystygniecia, kroic na plastry. Jesli chcemy, by ser rozpuscil sie szybciej, rozdrabniamy go z grubsza w TM i bedac drobniejszy, na Varomie rozpusci sie w kròtszym czasie ( ok. 30min).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Naprawdę ciekawe!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Z wielkim opóźnieniem !
Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.
Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek.
Z wielkim opóźnieniem !
Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.
Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek.
Z wielkim opóźnieniem !
Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.
Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek.
Z wielkim opóźnieniem !
Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.
Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek.
Fajnie, ze smakowaly
I przyznam Ci pelna racje, nie wszyscy jadaja grzyby
Ale pieczarki swietnie zastapia suszone

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

pyszotka
z grzybów to jadam tylko pieczarki, więc suszne grzyby zastąpiłam świerzymi pieczarkami, i dodałat troszkę kminku
ciekawy smak
super pomysł te roladki serowe
Veroniko, świetny pomysł. Ta wersja z rozdrobnieniem sera w TM - łatwiejsza i szybsza. Mozna by ten rulon zawinąć (ściągnąć) folią spożywczą do czasu zastygnięcia. Z pewnością taka roladka będzie efektownie wyglądać pokrojona na półmisku, nie mówiąc już o wspaniałym smaku!

GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"