thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5h 0min
Czas całkowity
5h 15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Rolada paprykowa z serem kozim orzechami włoskimi i rukolą

skladniki

  • 2 jajka
  • 100 gramów papryki czerwonej grilowanej marynowanej
  • 10 gramów oliwa z olwek
  • 35 gramów mąki ziemniaczanej, mąki ziemniaczanej
  • 20 gramów mąki pszennej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczek papryka slodka mielona
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 200 gramów sera koziego
  • 100 gramów serek kremowy
  • 40 gramów orzechów włoskich
  • 15 gramów rukoli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sposób wykonania
  1. 1. Rozgrzać ppiekarnik do 170 st. Brzegi i dno formy ok 30x24x6 cm wyłożyć papierem do pieczenia odstawić
    2. Jajka rozbić oddzielić białka od zoltek. Założyć motylek do czystego naczynia miksujacego wlać białka. Ubić 1 min 30s /obr 3.5. Zdjac motylek piane z bialek przełożyć do innego naczynia. Odstawić
    3. Do naczynia miksujacego włożyć żółtka dodać papryka marynowana i oliwę zmiksować 10 S /obr 8 składniki zgarnąć kopystka ze ścianek na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    4. Dodać skrobię ziemniaczaną mąkę pszenna proszek mieloną paprykę sól i pieprz wymieszać 15s /obr 3
    5. Założyć motylek dodać ubitą z białek pianę wymieszać 10s /obr 2. Zdjąć motylek ciasto paprykowa przełożyć do przygotowanej blachy i rozprowadzić równomiernie i wkładamy do piekarnika
    6. Piec 15 min w 170 st poczym wyjąć z blachyodstawic do ostygnięcia poczym delikatnie usunąć papier. Umyć naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    7. Do naczynia włożyć sery wymieszać 20s /obr 2-5 stopniowo zwiększać obroty
    8. Na ciasto serek na to orzechy i rukolą i delikatnie zwinąć roladę i do lodówki na 4 godz.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rolada paprykowa z serem kozim orzechami włoskimi i rukolą

Wydrukuj:

Komentarze