- TM 31
Składniki
Nadzienie
- 250 gramów łososia wędzonego plastry
- 200 gramów serka śmietankowego, ja użylam philadelfia
- 2 łyżki łyżki chrzanu tartego
Cisto szpinakowe
- 100 g oliwy
- szczypty galki muszkatałowej
- szczypty pieprzu
- szczypty soli
- 20 gramów mąki pszennej
- 450 gramów szpinak mrożony rozrobniony
- 4 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Szpinak rozmrażamy na sicie tak aby odsączyc wodę.
Nagrzewamy piekarnik do 200stopni
Ubjiamy białka ok 3min obr 3 z użyciem motylka. Przekladamy do innego naczynia
Nakladamy motylek. Do naczynia miksujacego dajemy zółtka ubjiamy ok 2 min/obr3. Dodajemy mąke i ucieramy ok 0,5min/obr3. Kopystką zgarniamy mase ze scianek naczynia zwracajac szczególna uwage na dno naczynia.Czynność powtarzamy. Dodajemy przeciśniety przez praske czosnek, rozmrożony szpinak i przyprawy. Mieszamy ok minuty/obr2 ( do połączenia skladnikow)
Dodajemy ubite bialka . Mieszamy ok 1min/motylek/obr 2 ( do połączenia skladników).
Forme ( blache) z piekarnika wykladamy papierem do pieczenia. Wylewamy mase. Piec ok 8-10 minut.
Studzimy.
Na blat stołu rozwijamy folie spożywczai ukladamy placek do góry i delikatnie ściagamy. placek smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem.Rozkladamy plasterki łososia. Zwijamy w rolade. Rolada powinna polezec kilka godzin w lodowce. Kroimy w plastry ok 1- 1 1/2cm.
Wyżywienie 100 g oleju w kuchni.
Ciasto szpinakowe
Porady
Można użyc zamiast zwykłego serka smietankowego i chrzanu serek śmietankowo-chrzanowy. Jeśli nie przepadamy za chrzanem można ten skladnik pominąć.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Juz robilam dwavrazy ta rolade. Teraz zrobie na wigilie.
Super fajna przekąska gdy zaniosłam do pracy znikła w 5 minut. polecam