thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
5 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

puree dodatek do drugiego dania

  • 1000 g marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek lub masła
  • 500 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę, zakładamy koszyczek. Wkładamy część marchewki do koszyczka i zamykamy pokrywę,a drugą część marchewki układamy na przystawce Varomy. Varomę zakładamy na pokrywę i gotujemy 40 min/ temperatura Varoma/ obr 2    Po ugotowaniu zdjąć Varomę, wyjąć koszyczek, wylać wodę z Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .Do suchego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć ugotowaną marchewkę i rozdrobnić 20sek/obr 4-5 , założyć motylek wsypać sól i dodać oliwę i wymieszać 10 sek/obr 4  .Podawać na gorąco. Smacznego tmrc_emoticons.)

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puree z marchewki

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 16, 2013 at 11:57

    Przykro mi bardzo ale nie mam tej książki

    tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.~

    Krystyna

  • października 15, 2013 at 21:34

    Love Witaj Krystyno,w książce "Radość gotowania"na str.39 jest pięknie opisane jak ugotować jajka, a na str. 72 jest przepis na sałatkę jarzynową, przepis na majonez znajdziesz na str 204 tmrc_emoticons.) Pozdrawiam serdecznie Love

  • października 15, 2013 at 17:02

    Ciekawy przepis ja też barzdo lubię marchew w tej postaci .

    Alu wykorzystam Twoją propozycję gotowania warzyw na sałatkę.Czy jajka w ciągu 25  minut ugotują się na waromie na twardo. Od jakiego momentu liczyć czas gotowania jajek.

    Warzywa- ziemniaki, seler,marchewka,pietruszka rozdrobniopne  położobe obok siebie na waromie nie będą paćkowate tzn zbyt miękkie lub za twarde?Proszę o odpowiedź. Ten sposób bardzo przyspieszy zrobienie sałatki.Dobry i pewny  przepis na majonez gdzie mogę znaleźdź .Pozdrawiam Krystyna

    Krystyna

  • października 14, 2013 at 12:42

    Love Elu nigdzie nie znalazlam przepisu na puree z marchewki. Drogą dedukcji wymyśliłam i zrobiłam ten przepis tmrc_emoticons.;)  Dziękuję jeszcze raz za dobre rady,a za kilka dni zrobię wariant do przepisu Love Pozdrawiam serdecznie Love

  • października 14, 2013 at 09:51

    Love Elu, dziękuję za podpowiedż, następnym razem wypróbuję Twój sposób sporządzenia puree z marchewki  Love LovePozdrawiam  Love

  • października 13, 2013 at 23:40

    Grażynko, ja robię troszkę inaczej i skracam czas gotowania do 20-25 minut  tmrc_emoticons.)  Surową marchewkę wkładam porcjami po ok.300g do naczynia, rozdrabniam ok.5 sekund na obr. 4-4,5 (trzeba samemu wyczuć, bo to zależy jakie duże kawałki marchewki wkładamy i jak marchew:stara czy młoda), przesypuję do koszyczka i do Varomy a później wlewam wodę do naczynia i gotuję.  tmrc_emoticons.)  Tak samo robię z warzywami na sałatkę: rozdrabniam surową marchew, seler i pietruszkę (każde warzywo oddzielnie) i gotuję na Varomie 20 minut. A w koszyczku jajka  tmrc_emoticons.D  I cały TM wykorzystany  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • października 13, 2013 at 03:19

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Marcheweczka na ciepło ! Nasz ulubioy dodatek do drugiego dania...mniam Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

  • października 12, 2013 at 23:01

    Love Alu, masz racje nie pomyślałam tmrc_emoticons.;)Dziękuję za podpowiedż. Love Jeżeli chodzi o czas gotowania to wszystko zależy od grbości marchewki, moja była twarda po 25 minutach  tmrc_emoticons.J) Pozdrawiam  Love

  • października 12, 2013 at 22:12

    Grażynko - a nie lepiej skrócić czas gotowania do 25 min.  A bardzo zależy Ci żeby prawidłowo odżywiać zlew? Ja osobiście wodę z gotowania marchewki wolę zużyć następnego dnia do zupyBig Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">

    Dziękuję za przepis - w takiej postaci jeszcze nie robiłamLove" alt="Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich