Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pasta jajeczna

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 czubate łyżki kaparów, konserwowych
  • 10 oliwek zielonych
  • sól, pieprz,natka pietruszki
  • 1 łyżeczka majonezu wykonanego w TM (opcjonalnie)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pasta jajeczna
  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć oliwki, kapary, natkę pietruszki i rozdrobnić obr 4/3s. następnie dorzucić jajka przekrojone na pół, pieprz, sól, majonez i włączyć na obr 4/ 3s. Gotową pastą posmarować kanapki, krakersy, chleb ryżowy lub inne pieczywo. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta jajeczna

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 17, 2019 at 09:17
    5.0

    Super przepis, moje smaki. Pierwszy etap -wydłużyłem do 10 sec, bardziej rozdrabniając składniki. Ostrożnie z solą, kapary w zalewie są słone. Na kanapkę wyśmienite, konsystencja ok. Ja ozdobiłem ją jeszcze listkiem kolendry. Pycha Smile
    Bernadeta_1 prosimy o foto

Are you sure to delete this comment ?