Składniki
Kolorowa sałatka z komosą, batatem i granatem
- Batat pieczony - 60 g
- Komosa ryżowa - 50 g
- Granat (obrany) - 1/2 sztuki (60 g)
- Jarmuż - 30 g
- Czerwona cebula - 40 g
- Oliwa z oliwek Extra Virgin - 10 g
- Ocet jabłkowy - 5 g
- Syrop klonowy (lub miód) - 5 g
- Sól - szczypta
- Pieprz - szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlewamy 1 litr wody. Do koszyczka odmierzamy komosę, płukamy ją pod bieżącą wodą.
- Koszyczek wkładamy do naczynia miksującego, zamykamy.
- Nakładamy nakładkę Varomy i wkładamy do niej jarmuż, zamykamy.
- Gotujemy 15 min/Varoma/obr.4
- W między czasie wyciągamy ziarenka granatu.
- Cebulę kroimy w piórka.
- W miseczce mieszamy składniki sosu winegret.
- Koszyczek z komosą wyjmujemy za pomocą kopystki, możemy przelać zimną wodą.
- Wszystkie składniki na sałatkę razem z komosą i batatami mieszamy razem z sosem.
Porady
Wskazówka:
Do sałatki wykorzystujemy bataty upieczone w pierwszym dniu diety.
Ziarna granatu , by nie zachlapać całej kuchni sokiem, najlepiej wyciągnąć pod wodą. Przekrawamy granat na pół. Zanurzamy go w misce z wodą i wywijamy owoc. Następnie wyciągamy ziarenka
Dziś wieczorem najlepiej przygotować konfiturę z malin na jutrzejsze śniadanie.
Czas przygotowania: 17 min
Kcal: 373 | B: 10,9 g | T: 13,6 g | W: 51,6 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze