Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
KAPUŚNIACZKI
- 500 g mąki pszennej
- 1 kostki margaryny
- drożdży, 5 dkg
- 3 żółtka
- 7 łyżeczek śmietana 18%, tyle ile mąka zabierze
- 1 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowuję farsz: albo same grzbki z cebulką, lub kiszoną ugotowaną kapustę mieszam z farszem grzybowym.
Wszystkie składniki na ciasto mieszam: 2min./"Ciasto" . Jeśli ciasto jest tęgie, dokładam śmietany tyle, żeby ciasto było elastyczne.
Po kawałku ciasta rozwałkowuję na prostokąt o szerokości ok. 10 cm. Farsz układam na środku, zawijam na pół i dociskam widelcem brzegi, aby się dobrze zlepiły. Całość odstawiam do lekkiego wyrośnięcia, maluję białkiem i piekę 25 min w temp. 180 stopni.
Porady
Wierzch kapuśniaczków można posypać kminkiem. Dla dzieci można przygotować wersję z jabłkiem. Plasteki jabłka umieszczam na rozwałkowanym cieście, wierzch posypuję cynamonem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dive headfirst into the world of retro bowl college , where you'll be tasked with turning aspiring young talents into the next football superstars.
Are you sure to delete this comment ?