thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

KAPUŚNIACZKI

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 kostki margaryny
  • drożdży, 5 dkg
  • 3 żółtka
  • 7 łyżeczek śmietana 18%, tyle ile mąka zabierze
  • 1 szczypty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowuję farsz: albo same grzbki z cebulką, lub kiszoną ugotowaną kapustę mieszam z farszem grzybowym.

    Wszystkie składniki na ciasto mieszam: 2min./Ciasto"Ciasto" . Jeśli ciasto jest tęgie, dokładam śmietany tyle, żeby ciasto było elastyczne.

    Po kawałku ciasta rozwałkowuję na prostokąt o szerokości ok. 10 cm. Farsz układam na środku, zawijam na pół i dociskam widelcem brzegi, aby się dobrze zlepiły. Całość odstawiam do lekkiego wyrośnięcia, maluję białkiem i piekę 25 min w temp. 180 stopni.

Porady

Wierzch kapuśniaczków można posypać kminkiem. Dla dzieci można przygotować wersję z jabłkiem. Plasteki jabłka umieszczam na rozwałkowanym cieście, wierzch posypuję cynamonem.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KAPUŚNIACZKI

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?