thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
48h 0min
Czas całkowity
48h 0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Łosoś

  • 1000 g łosoś, filet ze skórą, grubsza część
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyżki soli
  • 1-2 łyżeczki białego pieprzu, grubo mielony
  • 2 pęczków kopru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Filet z łososia podziel na dwie równe części
  2. Wszystkie przyprawy wymieszaj i natrzyj nimi obydwa filety, następnie na filetach rozłóż koper i filety złóż ze sobą, tak aby skóra była na zewnątrz, a koper w środku pomiedzy filetami
  3. Tak przygotowane filety włóż do foliowej torebki (strunówki z IKEA), szczelnie zamknij i włóż do lodówki na min. 48 godzin
    Filet należy obracać dwa razy w ciągu dnia (rano, wieczór).
    Po wyciągnięciu usuń koper, a nożem resztki białego pieprzu.
    Pokrój w cieńkie plastry i serwuj z sosem hovmastarsas (gravlaxsas) dostępny w sklepach IKEA, mozna go podać również ze śmietana z odrobina chrzanu

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

GRAVADLAX-MARYNOWANY FILET Z ŁOSOSIA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: