Czas przygotowania
48h 0min
Czas całkowity
48h 0min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Łosoś
- 1000 g łosoś, filet ze skórą, grubsza część
- 3 łyżki cukru
- 4 łyżki soli
- 1-2 łyżeczki białego pieprzu, grubo mielony
- 2 pęczków kopru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Filet z łososia podziel na dwie równe części
- Wszystkie przyprawy wymieszaj i natrzyj nimi obydwa filety, następnie na filetach rozłóż koper i filety złóż ze sobą, tak aby skóra była na zewnątrz, a koper w środku pomiedzy filetami
- Tak przygotowane filety włóż do foliowej torebki (strunówki z IKEA), szczelnie zamknij i włóż do lodówki na min. 48 godzin
Filet należy obracać dwa razy w ciągu dnia (rano, wieczór).
Po wyciągnięciu usuń koper, a nożem resztki białego pieprzu.
Pokrój w cieńkie plastry i serwuj z sosem hovmastarsas (gravlaxsas) dostępny w sklepach IKEA, mozna go podać również ze śmietana z odrobina chrzanu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przystawka
Starter
Dodatek
Śniadanie
Kolacja
Przekąska
Wegetariańska
Bez jajek
Bez glutenu
Potrawa rybna
Potrawa wegetariańska
Skandynawska
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
zamiast cukru polecam miód
Magdalena Sciezynska
Are you sure to delete this comment ?