thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 600 gramów ugotowanych ziemniakow
  • 50 gramów parmezanu, tartego
  • 80 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 2 jajka kurze
  • 1 mała papryczka chilli
  • sòl, pieprz, kminek

Nadzienie

  • 150 gramów serka kremowego
  • szpinak, szynka..... itd., wg upodoban

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40sek / obr 5. Strzykawka lub sac a poche formowac "kupki", piec w goracym piekarniku: 190° / 8-10min. Wystudzic. W miedzyczasie przygotowac nadzienie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skladniki: 10sek / obr 5. Smarowac ciasteczka, skladac po 2.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka ziemniaczane

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 14, 2012 at 22:52

    Gabrysiu, dla mnie nie sa bardzo pikantne, ale moga dac sie troche odczuc, kto nie jest zbytnio przyzwyczajony tmrc_emoticons.;)  Mozna spokojnie pominac papryczke tmrc_emoticons.;) Big Smile Big Smile Love Love  I po klopocie tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 14, 2012 at 20:30

    Love  Veroniczko, takich ciasteczek to jeszcze nigdy nie jadłam ani też nie słyszałam o takim przepisie. Rozumiem, że mogą stanowic fajną przystawkę. Tylko czy ta papryczka chilli nie jest zbyt ostra? Jaki one mają smak po upieczeniu? Są bardzo pikantne?  

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?