Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 600 g buraków czerwonych
  • 50 g masła
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
  • sok z cytryny
  • soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Obrane i przekrojone na pół buraki włożyć do koszyczka.

    2. Do naczynia wlać 1/2 l wody, włożyć koszyczek, gotować- czas 40 min, temp.Varoma, obr. poz.1. Po ugotowaniu wyjąć koszyczek z buraczkami. Reszę wody po gotowaniu buraczków pozostawić w naczyniu.

    3. Do naczynia z wodą po gotowaniu buraczków włożyć masło, mąkę, sok z cytryny, cukier, sól, gotować- czas 3 min, temp. 100stopni, obr. poz.2.

    4. Dodać pokrojone i ugotowane buraczki i rozdrobnić- czas 15s, obr. poz. 4-5, następnie gotować- czas 4min, temp. 100 stopni, obr. poz. 2.

    Smacznegotmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Buraczki na ciepło

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 21, 2017 at 17:15
    5.0

    Świetny przepis, buraczki wyszły bardzo smaczne Smile

  • marca 15, 2016 at 17:51

    Przepis rewelacyjny, korzystałam wcześniej z przepisu z książki ABC, i muszę przyznać, że buraczki wg tego przepisu są dużo  smaczniejsze. 

  • listopada 22, 2015 at 10:56

    Doskonały przepis. Ja zrobiłąm dużą porcję z 1 kg buraczków po obraniu (0,5 kg w naczyniu i 0,5 kg w koszyczku). Do tego zrobiłam zasmażkę z jednej porcji, dodając odrobinę cukru bo moje buraczki były bardzo słodkie. Wyszły rewelacyjne. Polecam.  

  • czerwca 16, 2015 at 23:51

    Również dziś robiłam, przepyszne! Jak u mamy tmrc_emoticons.;) Przepis dodany do ulubionych!

  • czerwca 8, 2015 at 16:34
    5.0

    Buraczki pyszne tmrc_emoticons.)

  • czerwca 8, 2015 at 14:49

    Buraczki pierwsza klasa. Naprawdę super. Dobre na ciepło, ale i na zimno smaczne. Mozna dodac do zimych buraczków troszkę posiekanej cebulki. Można tez zrobic ćwikłę z chrzanem- do ostudzonych buraczków dodać trochę chrzanu i powstaje fajne smarowidło do wędlin. Przepis warty polecenia

  • grudnia 29, 2013 at 21:17
    5.0

    Buraczki tak pyszne że nie ma tygodnia aby moje dzieciaczki ich nie jadły - zarówno na ciepło jak i na zimno tmrc_emoticons.;)

    Przekaż 1% dla mojej córki OLI podopiecznej Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"

  • września 22, 2013 at 17:12
    5.0

    Love Buraczki są pyszne.Polecam Love

  • września 23, 2012 at 16:45

    Karolina ja najczęściej kupuję 1,5 kg buraków, po obraniu ok 1200g. Gotuję je jednocześnie: pół w koszyczku i pół na Varomie. Potem robię podwójną porcję "zasmażki" przedłużając czas do 4,5 minuty. Potem wkładam połowę buraków, ustawiam obroty w pozycji 4 i przez otwór w pokrywie dodaję szybko resztę buraków. Na koniec pomagam sobie trochę kopystką. Potem zakładam na noże motylek i gotuję na obrotach wstecznych 6 min / 100*C / obr 1,5.   tmrc_emoticons.)  I tym sposobem mam zrobioną duuużą porcję buraczków  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • września 23, 2012 at 15:12

    To jest przepis z książki, dziś właśnie robiłam i troche mnie to zasmucilo, że można zrobić tylko z pół kg buraczków. Wszak teraz ich dużo i pyszne są. Liczyłam na przepis bez koszyczka i dumam czy można tak je ugotować - wowczas wejdzie więcej a potem sie zmiksuje.