- TM 31
Składniki
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 100 ml mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do suchego naczynia wbić 2 białka.
2. Zalozyc motylek i ubić na sztywno obr. 3 czas 1-2 min
2. Dodać żółtka, mleko i proszek. Delikatnie wymieszac obr. 2 czas 3-5 sek
3. Wylać na rozgrzaną teflonowa patelnię, zmiejszyc ogień i zaczekać aż sie porządnie zetnie, żeby móc przewrócić na drugą stronę
Można stosować przy diecie Dukana.
W wersji dietetycznej podawać sam/ z jogurtem naturalnym z odrobina słodziku lub serkiem homogenizowanym.
Poza tym wysmienicie smakuje z konfinura np. z dynii
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo puszysty. Użyłam mąki orkiszowej i smakował jak na normalnej. Dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie. Podzieliłam ciasto na dwie porcje. Nie przywierał i łatwo go było odwrócić. Rewelacja!!!
Świetny przepis. Nie miałam żadnego problemu z przewróceniem omleta. Zwiększyła nawet proporcję o 1 jajko i też wyszło super 👌
Pyszny
Dziękuję za przepis. Wyszedł idealny
Rzeczywiscie ciezko go przewrócić ale w smaku pyszny . Jest bardzo puszysty . Mozna smialo zrobic go z różnymi dodatkami jak cebulka , szynka itp
Mi też się rozwalił, ale w smaku pycha
Bardzo fajny przepis na urozmaicenie śniadania pozdrawiam!
Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!"
Byc moze zbyt mocno Pani wymieszala bialka z pozostalymi skladnikami. Wszystko powinno byc delikatnie polaczone i omlet wychodzi puszysty jak na zdjeciu.
Zeby latwiej bylo przekladac na druga strone, nie nalezy go rozlewac na calej patelni, lepiej zrobic jest grubsza warstwe i pozostawic na wolnym ogniu, zeby sie "scielo".
Jesli robiony dla dzieci mozna dodac odrobine cukru waniliowego lub podac z owocami lub dzemem. Proponuje jeszcze jedno podejscie Pozdrawiam
Pomysł fajny ale przepis nie dopracowany A szkoda bo robiłam dla dzieci i omlet ani smakowo ani estetycznie ( za cięzki i się rozwalił)