thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 100 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do suchego naczynia wbić 2 białka.

    2. Zalozyc motylek i ubić na sztywno obr. 3 czas  1-2 min

    2. Dodać żółtka, mleko i proszek. Delikatnie wymieszac obr. 2 czas 3-5 sek

    3. Wylać na rozgrzaną teflonowa patelnię, zmiejszyc ogień i zaczekać aż sie porządnie zetnie, żeby móc przewrócić na drugą stronę

     

     Można stosować przy diecie Dukana.

    W wersji dietetycznej podawać sam/ z jogurtem naturalnym z odrobina słodziku lub serkiem homogenizowanym.

    Poza tym wysmienicie smakuje z konfinura np. z dynii 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Omlet tradycyjny

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 22, 2023 at 14:11
    5.0

    Bardzo puszysty. Użyłam mąki orkiszowej i smakował jak na normalnej. Dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie. Podzieliłam ciasto na dwie porcje. Nie przywierał i łatwo go było odwrócić. Rewelacja!!!

  • grudnia 5, 2021 at 10:07
    5.0

    Świetny przepis. Nie miałam żadnego problemu z przewróceniem omleta. Zwiększyła nawet proporcję o 1 jajko i też wyszło super 👌

  • stycznia 15, 2021 at 17:21

    Pyszny
    Dziękuję za przepis. Wyszedł idealny

  • marca 13, 2020 at 13:53
    5.0

    Rzeczywiscie ciezko go przewrócić ale w smaku pyszny . Jest bardzo puszysty . Mozna smialo zrobic go z różnymi dodatkami jak cebulka , szynka itp

  • sierpnia 17, 2016 at 11:29

    Mi też się rozwalił, ale w smaku pycha

  • marca 17, 2016 at 18:20
    5.0

    Bardzo fajny przepis na urozmaicenie śniadania  tmrc_emoticons.) pozdrawiam!

    Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!" 

  • maja 13, 2015 at 13:29

    Byc moze zbyt mocno Pani wymieszala bialka z pozostalymi skladnikami. Wszystko powinno byc delikatnie polaczone i omlet wychodzi puszysty jak na zdjeciu.

    Zeby latwiej bylo przekladac na druga strone, nie nalezy go rozlewac na calej patelni, lepiej zrobic jest grubsza warstwe i pozostawic na wolnym ogniu, zeby sie "scielo".

    Jesli robiony dla dzieci mozna dodac odrobine cukru waniliowego lub podac z owocami lub dzemem. Proponuje jeszcze jedno podejscie tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

  • maja 13, 2015 at 07:55
    2.0

    Pomysł fajny ale przepis nie dopracowany tmrc_emoticons.( A szkoda bo robiłam dla dzieci i omlet ani smakowo ani estetycznie ( za cięzki i się rozwalił)