thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 g dyni piżmowej \Butternut\
  • 0,5 litra wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dynię obieramy, kroimy w kostkę mniej więcej 2x2cm, kładziemy na górną przystawkę Varomy. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę, nakładamy przystawkę. Ustawiamy czas 25 min. obr.3. Po ugotowaniu wylewamy wodę z Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wkładamy tam nasze kawałki dyni. Zamykamy Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy 20sek. obr 8.

Porady

Puree z dyni orzechowej może byc podawane juz od 5m. , warzywko to jest zdrowe, lekkostrawne i lubiane przez maluchy ze względu na słodkawo/orzechowy smak.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puree z dyni orzechowej

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 21, 2013 at 17:44

    Jedynym marketem gdzie spotkałam ją w Polsce było Tesco Extra.

  • maja 22, 2013 at 15:14

    Mieszkam za granicą, tu jest bardzo popularna i można ją kupic wszedzie, może w Polsce w większych marketach? Cięzko powiedzieć, za dwa tygodnie lecę do Polski, rozejrzę sie i dam znać.

     

  • maja 21, 2013 at 14:55

    Dzięki za odpowiedź, jeszcze takiej nie widziałam  tmrc_emoticons.)  A gdzie ją kupujesz? 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 17, 2013 at 13:20

    A tak to wygląda tmrc_emoticons.) Ma taki dzwonowaty kształt, od niedawna dodaję ją też pkrojoną w kostkę do gulaszu, smaczne tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:618:]]

  • maja 16, 2013 at 18:55

    tmrc_emoticons.|   tmrc_emoticons.|   tmrc_emoticons.)  Do tej pory rozróżniałam dwa rodzaje dyni: żółtą i pomarańczową; no i jeszcze dekoracyjną, malutką... Ale o takiej nazwie pierwszy raz słyszę  tmrc_emoticons.~  Masz może zdjęcie, jak taka dynia wygląda?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile