thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

KOKTAJL

  • 500 ml jogurtu naturalnego ( może być odtłuszczony )
  • 450 g czerwonej porzeczki
  • 50 ml grenadyny ( mała buteleczka )
  • 200 g cukru ( opcjonalnie )

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    KOKTAJLU
  1. Do naczynia TM włożyć porzeczki, zmiksować -  6s / obr. 5

  2. Zmiksowane porzeczki wyjąć na sito i przetrzeć wprost do naczynia TM w celu pozbycia się pestek.

  3. Do przetartych porzeczek dołożyć jogurt , cukier i grenadyne - miksować 30s / obr. 3-4

  4. Gotowy koktajl przelać do szklanek.

  5. Smacznego.

     

Porady

1. Jeżeli komuś nie przeszkadzają pestki przecieranie przez sitko można     pominąć .

2. Ilość cukru można regulować według własnego smaku lub jeżeli ktoś lubi kwaskowe koktajle nie dawać wcale.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KOKTAJL "PORZECZKOWY RAJ"

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 28, 2014 at 13:16

    Dziękuję bardzo za komentarze i ocenki Lol Bardzo się cieszę,że koktajl Wam smakuje !

  • lipca 20, 2014 at 12:48
    5.0

    Potwierdzam "Niebo w gębie" Love Pozdrawiam Love

  • lipca 20, 2014 at 09:17
    5.0

    LovePrzepyszny koktajl " Niebo w gębie " tmrc_emoticons.) Polecam !

     

  • lipca 28, 2013 at 22:08

    Grażynko próbuj i daj znać czy smakował Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

  • lipca 25, 2013 at 22:39

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">Verciu trudno mi powiedzieć czy zawartość jest taka sama,pewnie tak -moja Grenadina jest gęstawa, ale lejąca i dość słodkaLove" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

           tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Wiadomo etykiety się różnią , bo Twoja to włoska produkcja Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">  Wypróbuj i daj znać Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Buziaki

    [[wysiwyg_imageupload:752:]]

  • lipca 25, 2013 at 22:18
    5.0

    Love Moniko dziękuję za przepis i wszystkie komentarze. Love Przepis wykorzystam jak kupię porzeczki i syrop Love

  • lipca 22, 2013 at 12:50

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Elu syrop miętowy mam jak pisałam , ale chwile temu wróciłam z MAKRO i kupiłam sobie świeżej mięty i bazyli w doniczkach - więc spróbuje taką kombinacje Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

  • lipca 22, 2013 at 11:42

    Moniko, ocet z granatów używam do marynat do mięs i do sosów: mięsa maja taki orientalny, niepowtarzalny smak i aromat  tmrc_emoticons.)  Doprawiam nim także gotowana kapustę czerwona  tmrc_emoticons.)  PYCHA  Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 22, 2013 at 11:12

    Moniko, koktajl zrobiłam z połowy porcji i ledwo się ruszam  tmrc_emoticons.;)  Grenadiny nie miałam ale skorzystałam z podpowiedzi małgosi i dodałam mięty -kilka listków prosto z ogródka  Love  Efekt -pyszny, orzeźwiajacy koktajl na śniadanie  Love  Dzięki  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 22, 2013 at 06:35

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Małgosiu musiał wyjść ciekawy smak z miętowym syropem - mam spróbuje tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Grenadina nadaje koktajlowi wyrazisty kolor i oczywiście łagodzi kwaskowy smak porzeczkitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

                                 tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Dziękuje za komentarz i ciesze się ,że smakował tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">.