thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 150-200 g salami, pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku, obrane
  • 1 średnia cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 pomidor pokrojony na kawałki
  • 1 zielona papryka pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g ryżu, Arborio
  • 300-330 ml soku pomidorowego
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 20 g masła
  • 40 gtartego parmezanu
  • garść czarnych oliwek przekrojonych na pół

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Kawałki salami i czosnek posiekać w Thermomixie (15 sek., obr. 5).

    2. Dodać pokrojone warzywa i oliwę, posiekać (5 sek., obr. 5).

    3. Całość podgrzać (2 min., temp. 100, obr. 1).

    4. Dodać ryż i podgrzać (2 min., temp. 100, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr. 1).

    5. Dodać sok pomidorowy i dalej podgrzewać (1 min., temp. 100, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr. 1).

    6. Dodać wodę i przyprawy, ugotować (18 min., temp. 100, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr. 1).

    7. Dodać oliwki, masło i parmezan, wymieszać (15-20 sek., Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr. 4).

    8. Przed podaniem odczekać parę minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

risotto a la pizza

Wydrukuj:

Komentarze