Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 1 brokuł- umyty, podzielony na małe różyczki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g słodkiej śmietanki
- łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta mielonej papryki
- 30 g oliwy
- 500 g makaronu spaghetti
- żółty ser do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
czosnek wrzucić na wirujące noże i rozdrobnić,
dodac oliwę i dusić 2 min/ Varoma/ poz 1
dodać brokuły, śmietankę i przyprawy: zmiksować 15 sek/ poz. 6
całość gotować: 7 minut/ 100 C/ poz. 1
Przygotowany sos wymieszać z ugotowanym makaronem a następnie psypać zółtym serem.
Moja propozycja: połowę brokuł można zastapić mrożonym szpinakim. Smakuje rewelacyjnie!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mdle, niedobre. Wiecej tego nie zrobie
Bardzo dobry sos tylko ja dodaję przed gotowaniem ok miarkę wody i wtedy nie jest taki suchy . smak pyyycha, dużym plusem jest to, że można zrobić dużą ilość
Przepis mi się podoba i chciałabym go dzisiaj wypróbować tylko zastanawiam się czy nie lepiej zrobić brokuły na parze w różyczkach bo nie za bardzo lubie papki.
Pyszne tylko troszku za suche jak dla mnie !!!
Zdecydowanie za mało śmietany. Suche wyszło, oprócz tego smaczne. Jeszcze do uratowania. Czekam na podobny przepis, ale z całymi różyczkami brokuł. Varoma by się sprawdziła.
Wyszła papka brokułowa a nie sos - zmiksowałam ponownie i nadal papka
Sos PRZEPYSZNY!!!! Ja w celu urozmaicenia smaku dodałam trochę orzechów włoskich (brokuły ponoć lubią się z orzechami ;-D).
Polecam.....
Oczywiście ilość śmietany zależy od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać ja robię bardzo gęsty sos i mieszam z całym makaronem. Gdy damy więcej śmietany uzyskamy sos "do polewania" makaronu. Ilość smietany proponuję dawkowac według uznania. Tak samo z czosnkiem! Smacznego
40g smietany???
Mi sie wydaje ze to troche za malo! Ja dalam 40g i wydawalo mi sie ze to takie suche. Dolalam jeszcze 360g( razem 400g). Lepiej wyglada, zobaczymy czy bedzie smakowac.
Are you sure to delete this comment ?