- TM 31
Składniki
Makaron
- 30 gramów liści szpinaku
- 320 gramów maki na makaron (twardej)
- 1 jajko kurze
- 1 zoltko
- 1 łyżek oleju z oliwek
Nadzienie
- 1 ząbki czosnku
- 1 mala cebulka
- 20 gramów oleju z oliwek
- 350 gramów pomidorów z puszki lub swiezych
- szczypta cukru
- soli
- 200 gramów śmietany 12%
- karczochy, grzybki
- mozzarella w kawalkach
- parmezan, tarty
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Umyte i dobrze wysuszone liscie szpinaku oraz 300g maki, wlozyc do naczynia: 30sek / obr 8. Dodac jajka i olej: 1min / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Dodac pozostale 20g maki (jesli jest taka potrzeba) i dalej wyrabiac: 1min / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Wyjac ciasto, przelozyc do miski, przykryc, zostawic do "odpoczecia" na 15min. Rozwalkowac cienko, pokroic na prostokaty, "sparzyc przez 2-3min w goracej wodzie ".
Wlaczyc piekarnik na 200-220°. Na blaszke nalozyc najpierw troche nadzienia, pòzniej ukladac makaron, nadzienie, rozdrobniona mozzarelle, posypac parmezanem. Czynnosc powtarzac do wykonczenia produktòw. Zakonczyc nadzieniem, mozzarella i parmezanem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20min.
Nadzienia mozna zmieniac: klasyczne- z ragù; ze szpinakiem i twarogiem; z ròznymi serami; bez smietany; z beszamela; itd, itd. Wybòr i fantazja nie ma granic.
Makaron
Nadzienie
Przygotowanie
Porady
Mozna dodac 70g szpinaku, zamiast 30g, makaron bedzie bardziej zielony.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Really enjoyed reading bigo recharge this article! It’s packed with useful information.
Poczytalam sobie wszystko... milego dnia i przyjemnego gotowania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko dziękuję za Twoje dobre SERCE Zazdroszczę Wam (Gabi) sklepów w których można wszystko kupić tzn wszystkie składniki potrzebne do wykonania pysznych potraw a Twoje są wyjątkowe Pozdrawiam Ja korzystam z Twoich przepisów ale kombinuję po swojemu.
Grazynko, sprawa maki jest ciut skomplikowana, powiedzmy... Spòjrz na mòj przepis "pizza z maki razowej", na komentarze... Pròbujemy wspòlnie z Gabi dojsc do ladu z ta maka... Moze ty cos pomozesz? Poczytaj to co wymyslilysmy z Gabrysia, moze szybciej znajdziemy rozwiazanie... U nas ta maka jest doslownie wszedzie, to ta makaronowa... zreszta, poczytasz sobie nasze komentarze- wywody, to zobaczysz sama . Jak nic nie wymyslimy, to chyba zarezerwuje caly samolot, zaladuje go maka i wszystkim porozwoze ... Musimy rozwiazac tek dylemat, bo ja mam duzo przepisòw z "udzialem" tej maki...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko jak wygląda twarda mąka i czy ją kupuje się w sklepie? Lubię lazanie i chcę wykorzystać ten przepis. Pozdrawiam.
Are you sure to delete this comment ?