Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 16/04/12
zmieniono dnia: 16/04/12
Składniki
- 250 gramów zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na kawalki
- 1200 gramów solonej wody
- 300 gramów czerwonego ryzu, czas got. 14min
- 2 ugotowane jajka na twardo, pokrojone na plasterki
- 120 gramów oliwek, czarnych, bez pestek
- 300 gramów malych pomidorkòw, przekrojonych na pòl
- pieprz, sól do smaku
- sos sojowy
- olej z oliwek do smaku, niekoniecznie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Fasolke ulozyc w Varomie. Do garnka wlac wode, wlozyc pusty koszyczek, zamknac, zalozyc Varome,: 15min / Varoma / obr 2.. Dodac ryz przez otwòr w pokrywce, gotowac: 14min / Varoma / obr 1. Odcedzic ryz, przeplukac go zimna woda i ponownie odcedzic. Dodac fasolke, jajka, oliwki i pomodorki. Doprawic sosem sojowym oraz sola i olejem, jesli jest potrzeba.
Porady
Fasolka powinna byc srednio- miekka. Jesli ktos woli mieksza, przedluzyc czas gotowania, przed dodaniem ryzu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?