
- TM 31
Składniki
- 20 g sera gouda
- 50 g oliwy z oliwek
- 20 g świeżej bazyli cytrynowej
- 1 łyżeczki soli
- 40 g migdałów bez skórki
- 1 g cytryna
- 2 ząbki czosnku
- 400 g makaronu świderki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlej 1l wody, dodaj łyżeczkę soli, włóż makaron, gotuj 15min/100stopni/obr1 wsteczne. Po ugotowaniu odcedź i przełóż do miski.
Mgdały i czosnek ucieraj 10s obr8. Dodaj ser podzielony na kawałki i powtórz czynność Następnie dodaj bazylię, sól, zmiksuj kolejne 10s obr 7, na koniec odmierz oliwę, wyciśnij sok z połowy cytryny i wymieszaj 20s obr5.
Wymieszaj makaron z sosem, podawaj na zimno.
Porady
Bazylię cytrynową można zastąpić zwykłą, roszaj sera żółtego wg. własnych upodobań bądź zaopatrzenia w lodówce, smacznego)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
i mam nadzieje ze bez dodatku soku z cytryny ,bo to juz bylby zupelnie inny sos
Bardzo lubie
Tyle, ze ja pesto robie z orzeszkami pinii

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

U mnie właśnie to było dziś na obiad. Tylko wersja była na 10 osób. Zamiast migdałów użyłam pestek słonecznika i dyni w sumie 60 g, ser gouda ok 110g, 90 g bazylii, 110 g oliwy
pozostałe składniki podobnie. Danie podałam na ciepło.
Dorota