thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Sos pomidorowy podstawowy

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulka dymka
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 350 gramów pomidoròw w puszce
  • 1 szczypta cukru
  • soli
  • 2 gałązki świeżej bazylii

Reszta skladnikòw

  • 300 gramów wody
  • soli
  • 320 gramów ryzu na risotto, czas got. 13-15min
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 50 gramów tartego parmezanu
  • 100 gramów salame ,szynki lub sera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos
  1. Rozdrobnic czosnek i cebule: 4sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac pomidory, cukier, doprawic sola, gotowac: 10min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" . Na koncu dodac bazylie.

  2. Sartù
  3. Ugotowac 2 jajka na twardo.


    Wlaczyc piekarnik na 200°.


    Do garnka wlozyc sos, wode, sòl i ryz, gotowac: 8min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1, bez miarki. W miedzyczasie obrac jajka i pokroic na plasterki. Natluscic maslem forme, wylozyc polowe ryzu, ulozyc jajka i inne dodatki, posypac polowa parmezanu. Przykryc druga polowa ryzu i posypac reszta parmezanu. Piec okolo 20min. Podawac cieple albo letnie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sartù ryzowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 30, 2016 at 20:46

    Spoko! Proponuje jednak więcej cieńszych warstw. A moze naczynie o większej powierzchni, niż to którego ja użyłem tmrc_emoticons.) No i następnym razem użyje raczej kawałków kurczaka niż szynki. Ale danie jest podobne w mozliwosci konfiguracji do pizzy. Dodatki dowolnie w zależności od aktualnego "smaku na".

  • kwietnia 22, 2015 at 04:50

    Mam wrażenie że może być genialnę. Dodaję do wypróbowania

Are you sure to delete this comment ?