thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Sos warzywny

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 600 g pomidorów, przekrojonych na połowy
  • 1 papryka, pokrojona na kawałki (ok.150g)
  • 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 1,5 kostki rosołu warzywnego
  • 80 g śmietany 10%
  • 0,5 łyżeczki cukru

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM WARZYWNYM

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego w kostkę

Cannelloni

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju, plus dodatkowa porcja
  • 500 g wołowiny, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 16 sztuk makaronu cannelloni

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos warzywny
  1.  Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" /obr.5.

  2.  Dodać pozostałe składniki sosu, zmiksować 5-8s/obr.5

  3.  Nałożyć przystawkę Varoma, gotować 29min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1.

  4.  Cannelloni serwować polane sosem i posypane startym parmezanem.

  5.  Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10s/obr.6

  6. Cannelloni
  7.  Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5.

  8.  Dodać 20 g oleju, gotować 2min/Varoma/obr.1.

  9.  Dodać pozostałe składniki, poza cannelloni, zmiksować 30s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.4 za pomocą kopystki.

  10.  Za pomocą woreczka lub łyżeczki napełnić cannelloni uzyskaną masą i umieścić je na dolnej i górnej części natłuszczonej przystawki Varoma. Cannelloni należy umieścić z zachowaniem niewielkich odstępów, aby się nie posklejały. Umyć naczynie miksujące.

Porady

Do dania polecam czerwone, wytrawne wino tmrc_emoticons.;)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM WARZYWNYM

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: