- TM 31
Składniki
ciasto
- 55 g masła
- 0,25 litra ciepłej wody
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 500 g mąki tortowej
farsz
- 3 cebule
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
- pieprz, do smaku
- soli, do smaku
- oleju, do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Tak podsmażone składniki umieścić w naczyniu miksującym.
2. Celbule i grzyby rozdrobnić 20 s/obr. 4 (lub dłużej według uznania )
1. Do naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/50 st.C/ obr. 3
2. Dodać pozostałe składniki, wyrabiać 1min/"Ciasto" interwał
3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.
4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.
5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min.
farszu
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze