thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 55 g masła
  • 0,25 litra ciepłej wody
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 500 g mąki tortowej

farsz

  • 3 cebule
  • 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
  • pieprz, do smaku
  • soli, do smaku
  • oleju, do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    farszu
  1. 1. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Tak podsmażone składniki umieścić w naczyniu miksującym.


    2. Celbule i grzyby rozdrobnić 20 s/obr. 4 (lub dłużej według uznania )


     

  2. ciasta
  3. 1. Do naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/50 st.C/ obr. 3


    2. Dodać pozostałe składniki, wyrabiać 1min/Ciasto"Ciasto" interwał


    3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.


    4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.


    5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

świąteczne uszka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy